MySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'UNION SELECT id, headline_short, date, time, intro, 2 as type, artist_url FRO...' at line 1 Yelle: Electroaerobic i pastellfärger | Judy
Yelle

Foto: Conny Fornbäck/gnapp.se

Yelle: Electroaerobic i pastellfärger

Det verkade ju vara en så bra idé. Gå på en av mina favoritklubbar – Vänner och Bekanta - och i samband med det intervjua världens coolaste fransös Yelle. Omkring 07.00 somnar Linus på min axel och jag somnar på Philips i hans soffa. Av intervjun kommer jag inte ihåg någonting, förutom att Yelle var sjukt snygg i sin gröna Lacosteklänning. Och att jag var lite besviken över att hon inte hade några benvärmare. ”Why don't you have legwarmers?”
Som tur var hade jag sinnesnärvaro att anteckna under intervjun.

6 mars 2007 klockan 19:00

Yelle var väldigt trevlig. Jag fick ett äpple, eller så tog jag det bara. Lite senare fick jag en flaska skumpa, tror jag. Hur som så var hon väldigt söt och fin, men inget vidare på engelska. Jag å andra sidan var sådär lagom klockan-ett-full och inte särskilt bra på franska. Alls.

Jag får syn på Yelle backstage och berättar att jag skriver för den svenska tidningen Judy. Hon skakar på huvudet och säger att de tyvärr inte har någon tidning.

En groupie som hon fått med sig från Malmö hjälper oss lite. Sen drar intervjun igång. Yelle berättar att hon spelat på ungdomsgården Lava tidigare på dagen. ”Clapped kaos” säger hon och ler, vilket kanske innebär att det var helt tomt, jag vet inte.

I ”Je veux te voir” (Jag vill se dig) sjunger Yelle om den franska hiphopgruppen TTC. Hon vill se Cuizinier (C:et i TTC) i en porrfilm för att se om hans rappa ord håller för handling. Är han lika cucky som han antyder?

Je veux te voir
Dans un film pornographique
En action avec ta bite
Forme patatoes ou bien frites
Pour tout savoir
Sur ton anatomie
Sur ton cousin Teki
Et vos accessoires fetiches

Hon har fortfarande inte fått något svar. Trots beefiga strofer som
Te faire ridiculiser par une fille qui rappe mieux que toi
(Du görs till åtlöje av en tjej som rappar bättre än du)

Min vän, han med soffan, dyker upp. Han bär också Lacoste och folk tror att han tillhör bandet. Härmed kallar vi honom Philippe. Yelle berömmer Philippe för hans piké och han henne för hennes klänning. Philippe vill hångla med Yelle, men groupien är i vägen. Han lyckas få med henne på dansgolvet en gång och får till och med ett leende kastat till sig, men sen ramlar en full och sur redaktionsmedlem emellan. Han har råkat ta ut min jacka istället för sin egen. Yelle försvinner. Redaktionsmedlemmen får rätt jacka och drar hem. Jag och Philippe letar förgäves efter Yelle backstage, men hittar bara skumpa.

Mer från Judy   Reportage

RSS-icon RSS    Icon Archive Arkivet